ßßß
Składniki:50 dag kaszy gryczanej1 czerwona papryka2 cebule50 dag świeżych pieczarek1 puszka kukurydzy konserwowejl litr wywaru z warzyw ( może być z kostki rosołowej lub np;Kucharek)2-3 łyżki olejuWykonanie:
Olej rozgrzewam na patelni, wsypuję suchą kaszę i smażę, do momentu aż kasza wchłonie tłuszcz. Wlewam szklankę rosołu i gotuję, aż cały rosół zostanie wchłonięty, czynność powtarzam do czasu, gdy wykorzystam cały litr wywaru dolewając po jednej szklance.
Na osobnej patelni rozgrzewam łyżkę oleju i smażę pokrojoną w pół talarki cebulę. Do podduszonej cebuli dodaję pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pieczarki.
Wszystko duszę do miękkości , od czasu do czasu mieszając. Na końcu dodaję odsączoną kukurydzę, podsmażam przez chwilkę. Miękkie warzywa przekładam do uprażonej kaszy, wszystko razem gotuję ok 2 min, doprawiam koperkiem i nakładam na talerz.
SMACZNEGO!