ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czegomąka 150 gramówmasło 25 gramówmieszanka chińska mrożona 2 sztukkrewetki mrożone 100 gramówprzyprawa samboal oelek 0,5 łyżek deserowychprzyprawa \"5 ziół\" 0,5 łyżek deserowychszczypiorek posiekany 2 łyżek stołowychfix słodko-kwaśny 1 sztukolej według uznaniaWykonanie:Z mąki, masła i 65 ml letniej wody zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, posmarować olejem i odstawić w ciepłe miejsce.Zagotować pół szklanki wody, ugotować krewetki, dodać przyprawy oraz mieszankę chińską i doprawić solą.Rozwałkowane ciasto pokroić na 8 kwadratów. Ścinki ciasta zachować. Każdy kwadrat napełnić farszem, skleić i zawiązać ścinkami ciasta. Smażyć w oleju. Fix zagotować w 3/4 szklanki wody, dodać szczypiorek i podawać z pierożkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaOwoce morzaKomentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19 i znow fota z ksiazki :(Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: