Wykonanie
Amarnatus...Pierwszy raz
jadłam w tym roku, w Tłusty Czwartek, gdy koleżanka przyniosła do pracy
ciasteczka z
amarantusem. Tak bardzo mi smakowały, że kupiłam torebkę
amarantusa ekspandowanego z myślą, że też zrobię
ciasteczka.No i
amarantus czekał tak na swoją kolej aż do dziś :)Już jakiś czas temu natknęłam się na amarantusankę na Jadłonomii i chodziła za mną aż znajdę czas, żeby na spokojnie zjeść śniadanie, którego składnik świetnie zastępuje klasyczną owsiankę. I śmiem stwierdzić, że z
amarantusa takie śniadanie jest dużo smaczniejsze niż z owsianki! :)Przepis zmodyfikowałam.

Składniki:1 szklanka
amarantusa ekspandowanego1/2 szklanki
mleka1/4 szklanki
mleka kokosowego2 łyżeczki
marmolady truskawkowej1 garść mieszanki
orzechówOba rodzaje
mleka zagotowujemy
Amarantus przesypujemy do miseczki i zalewamy
mlekiem - mieszamy


Dodajemy
orzechy i
marmoladę. Można polać dowolnym słodkim sosem, choć ja tego nie robiłam



Smacznego :)