ßßß

Składniki:kilka różyczek kalafiora (u mnie mrożony)300 ml wywaru z pieczarek (u mnie mrożony)nóżki z pieczarek przekrojone wzdłuż na pół (u mnie mrożone)1 cebula2 łyżki, z dużą kopką, mąki orkiszowej (może być pszenna)1 łyżka jogurtu naturalnego (można zastąpić śmietaną 18%)sólpieprz
Kalafior ugotować al dente i przełożyć do żaroodpornych naczyń (ja mam takie jednoosobowe)
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie - ułożyć na kalafiorze
Nagrzać piekarnik do 200 stopni CNóżki pieczarek ułożyć na wierzchuWywar z pieczarek zagotowaćDo wywaru dodać mąkę orkiszową i jogurt naturalny - wszystko bardzo dokładnie wymieszać sprężynką

PrzyprawićNaczynia przykryć folią aluminiową i piec ok. 35 minut
Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze ok. 10 minutZjadać ciepłe :)

Jeśli nie macie takich jednoosobowych naczyń to możecie zrobić w jednym dużym, a potem danie przełożyć na zwykły, głęboki talerz.Danie to może być dodatkiem do mięs albo można potratować je jako danie drugie. Moje dziecko zjadło ze smakiem :)Smacznego :)