Wykonanie
Trzeba
mieć cynamon, ponieważ bez niego ani rusz! :)
Imbir też trzeba
mieć :) I
cukier :)No i
jabłka - 1,5 - 2 kg :)A
potem zagotować, ostudzić i upiec pyszną szarlotkę.Przygotowanie takich
jabłek zajmuje góra 30 minut od momentu wyłożenia
jabłek na deskę do krojenia, do momentu odstawienia do wystygnięcia :) Aż szkoda nie zrobić!

Składniki:1,5 - 2 kg
jabłek2 łyżeczki świeżo startego
cynamonu (może być gotowy z
torebki)4 łyżki
cukru1/2 łyżeczki
imbiru120 ml
wody
Jabłka obrać, umyć, wydrążyć z nich ogryzek

Pokroić w kwadraciki...

... i przełożyć do garnkaDodać
imbir,
cynamon,
cukier i zalać
wodą
Na wolnym ogniu gotować ok. 5-10 minut w zależności od
jabłek. Mają być miękkie ale nie rozgotowane!Odstawić do wystudzenia i dopiero wtedy użyć do ciasta



Na zdrowie :)