ßßß
Składniki:1 kostka masła3 łyżki ciemnego kakao3/4 szklanki cukru1 łyżka lejącego miodu5 łyżek mleka2 szklanki płatków kukurydzianych (Corn flakes)1 paczka herbatników okrągłych (niestety w sklepie nie dostałam okrągłych, więc robiłam na prostokątnych)
Wyszły mi 33 sztukiMasło, kakao, cukier, mleko i miód rozpuszczamy w garnku na małym ogniu, stale mieszając. Trzeba uważać, żeby nie zagotować. Tylko rozpuścić.
Wyłączyć palnik, odstawić garnek na bok. Dodać płatki kukurydziane i dokładnie wymieszać
Na każdy herbatnik wyłożyć porcję masy. Może spływać po bokach, ale to nic nie szkodzi. Najlepiej więc, żeby herbatniki wyłożyć na prostej powierzchni
Po wyłożeniu całej porcji wkładamy ciasteczka do lodówki, żeby masa dorze zastygła
Jemy :)Smacznego! :)