Wykonanie
Bardzo fajne danie dla dzieci. Zamiast podawać maluchom paluszki
rybne ze sklepu, mrożone (do których ja nie mam za bardzo zaufania), warto włożyć trochę wysiłku w domowe kotleciki
rybne z
marchewką.

Składniki:1
panga biała1 mała
marchewka lub pół większej2-3 łyżki
bułki tartej +
bułka tarta na panierkę1
jajkoPangę pokroić na kawałki (nie muszą być małe)
Marchewkę również pokroić na kawałkiSkładniki przełożyć do malaksera, dołożyć
bułkę tartą i
jajko - wymieszać do połączenia składników (myślę, że można zmielić w maszynce do
mielenia mięsa, ale ja takiej maszynki nie mam, więc nie wiem jaki będzie efekt końcowy - trzeba spróbować)Nabierać łyżką masę i formować kotleciki

Opanierować w
bułce tartejRozgrzać
olej na patelni i smażyć kotleciki na małym ogniu na złoty kolor. Ja smażę kilkakrotnie przewracając raz na jedną raz na drugą stronęSmacznego :)