Składniki:(forma 20 x 24 cm):1 szklanka płatków owsianych górskich1 szklanka ryżu dmuchanego1 szklanka kruszonych solonych precelków1/4 szklanki mielonego siemienia lnianego1/4 szklanki brązowego cukru1/4 szklanki mąki pszennej razowej0,5 szklanki posiekanych, prażonych orzeszków ziemnych2/3 szklanki masła orzechowego3 łyżki masła, roztopionego2 łyżeczki aromatu waniliowego1/3 szklanki miodu2/3 szklanki startej czekoladyRozgrzewamy piekarnik do temperatury 190 C. W misce mieszamy wszystkie suche składniki. Dodajemy masło orzechowe i mieszamy całość łyżką do dokładnego połączenia wszystkich składników. Dodajemy roztopione masło z aromatem waniliowym, mieszamy. Dodajemy miód i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy startą czekoladę.Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy uzyskaną masę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut. Po wyjęciu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po całkowitym wystudzeniu możemy kroić na mniejsze kawałki.