ßßß
Odcinamy koniec mięsa by kawałek był równy . Dokładnie myjemy i suszymy papierowym ręcznikiemDokładnie obtaczamy w cukrze i odstawiamy na 24 godz do lodówki . W tym czasie mięso puści soki , które w miarę możliwości zlewamy .
Na drugi dzień mięso dokładnie myjemy , suszymy i obtaczamy w soli . Pozostawiamy na 24 godziny w lodówce .
Na trzeci dzień przygotowujemy ziołową marynatę . Czosnek kroimy drobno , mieszamy z ziołami i papryką . Mięso bardzo dokładnie myjemy , nie pozostawiamy soli . Obtaczamy w mieszance ziołowo czosnkowej . Odstawiamy do lodówki na 24 godziny .
Ostatnim etapem jest umieszczenie mięsa w skarpetce . Robimy to ostrożnie , ziołowa marynata pozostała na swoim miejscu . Zawiązujemy i wieszamy w przewiewnym i ciepłym miejscu by woda odparowała z mięsa . Najlepiej nad kaloryferem . Powinna tam wisieć ok tygodnia , ale jeśli kawałem mięsa jest mały może to być ok 4 dni . Następnie umieszczamy polędwiczkę w lodówce .