Dżdżysty listopadowy wieczór niewątpliwie sprzyja sprawianiu sobie przyjemności . W październiku królowała dynia - zostało mi jeszcze kilka sztuk więc tym razem nowa odsłona .Niedawno przeczytałam o kawie dyniowej i dziś postanowiłam ją przyrządzić . Przyprawy pachną bosko , imbir , cynamon , gałka i wanilia a do tego bita śmietana - nie mogę się doczekać .Składniki :2 łyżeczki expresso100 ml śmietankiimbir , gałka , cynamon , pasta waniliowa / ilość wg. uznania/1 kubek ugotowanej dynibrązowy cukierNajpierw przygotowujemy coś w rodzaju syropu z dyni . Gotujemy dynię do miękkości w małej ilości wody z brązowym cukrem / wg . uznania / i przyprawami . Po ugotowaniu miksujemy na gładką masę w razie potrzeby dolewamy trochę wody . Kawę zalewamy gorącą wodą i dolewamy ciepłą śmietankę oraz syropdyniowy . Można udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem. Dla wielbicieli dyni znakomita .