Wykonanie
Szybki i bezproblemowy przepis na pyszną
rybę. Rano wystarczy przygotować marynatę, a później wstawić
łososia do nagrzanego piekarnika. Mieszanina smaków marynaty świetnie komponuje się z
łososiem, zachęcam do eksperymentowania ilością przypraw, w zależności od preferencji :)SKŁADNIKI: (na 2 osoby)300 g filetu z
łososia1,5 łyżki
sosu sojowego ciemnego1 łyżka ostrej
musztardy1 łyżeczka
soku z cytryny1 łyżeczka
miodu1/2 łyżeczki mielonego
imbiruWszystkie składniki marynaty wymieszać. Spróbować i ewentualnie dodać nieco więcej wybranego składnika (w zależności od własnych preferencji).
Łososia posmarować marynatą, odłożyć na 3-4 godziny do lodówki.Piec w naczyniu żaroodpornym (bez przykrywki) w piekarniku rozgrzanym do 180C (termoobieg) 20-30 minut (w zależności jak dobrze wypieczoną
rybę lubimy).SMACZNEGO :)