Wykonanie

Proste w wykonaniu i pyszne.. dla fanów
czekolady i
orzechów!Składniki na ok. 15 szt.:2/3 szkl.
śmietanki 30%100 g
gorzkiej czekolady o zawartości
kakao 70%łyżka
miodu25 g
orzechów laskowych, posiekanych1 szt.
andruta lub 2
wafelki orzechowe, posiekane2 łyżki
mleka w proszku, pełnotłustego1 łyżka gorzkiego
kakao (u mnie nie było ale następnym razem dodam :)Nadzienie:ok. 15 szt.
orzechów laskowychkrokant, siekane
orzechy,
kakao lub
wiórki kokosowe, do obtaczania
Śmietankę podgrzać prawie do zagotowania, dodać połamaną
czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia. Dodać
kakao,
miód i
mleko w proszku, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Do zimnej masy dodać posiekany
wafel i
orzechy. Wymieszać. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.Z masy formować kulki wkładając do środka każdej
orzech laskowy. Obtaczać w krokancie, siekanych orzechach,
kakao lub wiórkach.Gotowe
trufle schłodzić w lodówce.Smacznego!