ßßß
Proste w wykonaniu i pyszne.. dla fanów czekolady i orzechów!Składniki na ok. 15 szt.:2/3 szkl. śmietanki 30%100 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 70%łyżka miodu25 g orzechów laskowych, posiekanych1 szt. andruta lub 2 wafelki orzechowe, posiekane2 łyżki mleka w proszku, pełnotłustego1 łyżka gorzkiego kakao (u mnie nie było ale następnym razem dodam :)Nadzienie:ok. 15 szt. orzechów laskowychkrokant, siekane orzechy, kakao lub wiórki kokosowe, do obtaczaniaŚmietankę podgrzać prawie do zagotowania, dodać połamaną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia. Dodać kakao, miód i mleko w proszku, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Do zimnej masy dodać posiekany wafel i orzechy. Wymieszać. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.Z masy formować kulki wkładając do środka każdej orzech laskowy. Obtaczać w krokancie, siekanych orzechach, kakao lub wiórkach.Gotowe trufle schłodzić w lodówce.Smacznego!