Wykonanie
Kolejna odsłona
jajek sadzonych :)3
jajka1 ogromna
cebula :)
przyprawy:
sól i
pieprz1.
Cebulę obieramy i kroimy w poprzek na plastry ok. 1 cm. Wybieramy największe krążki, tyle ile chcemy usmażyć
jajek. Układamy na rozgrzanej patelni z łyżką
oliwy i chwile podsmażamy pod przykryciem z obydwu stron.
2. Kiedy
cebula lekko się podsmaży w każdy krążek
cebuli wbijamy
jajko. Przyprawiamy i smażymy pod przykryciem, aż
białko z wierzchu się zetnie a
żółtko pozostaje płynne.
Białko, które nie zmieściło się i wylało poza krążek
cebuli można delikatnie usunąć przed wyłożeniem na talerz.Moja wersja podania:Na liść
sałaty wyłożyć
jajka, przyozdobić
zieleniną np.
kiełkami gorczycy :)Smacznego!!