ßßß
Kolejna odsłona jajek sadzonych :)3 jajka1 ogromna cebula :)przyprawy: sól i pieprz
1. Cebulę obieramy i kroimy w poprzek na plastry ok. 1 cm. Wybieramy największe krążki, tyle ile chcemy usmażyć jajek. Układamy na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy i chwile podsmażamy pod przykryciem z obydwu stron.
2. Kiedy cebula lekko się podsmaży w każdy krążek cebuli wbijamy jajko. Przyprawiamy i smażymy pod przykryciem, aż białko z wierzchu się zetnie a żółtko pozostaje płynne.Białko, które nie zmieściło się i wylało poza krążek cebuli można delikatnie usunąć przed wyłożeniem na talerz.Moja wersja podania:Na liść sałaty wyłożyć jajka, przyozdobić zieleniną np. kiełkami gorczycy :)Smacznego!!