Wykonanie
Olej lniany znamy przede wszystkim z jego dobroczynnych właściwości dla naszego organizmu.Pasta jest mieszaniną
oleju lnianego i białego
twarożku, dr Budwig dowiodła, że spożywanie tego zestawienia posiada wiele właściwości zdrowotnych, a przede wszystkim
olej połączony z
twarożkiem jest bardziej przyswajalny dla naszego organizmu niż spożywany sam. Nie chciałabym tu wypisywać multum informacji o jej cudownościach, wszystkie osoby chcące jednak pogłębic swoją wiedzę na jej temat mogą zerknąć TUTAJ.Jako ogromna fanka
oleju lnianego w którym się kocham za jego specyficzny smak, nie mogłabym przejść obojętnie obok jej połączenia z
twarożkiem. Mówię
serio NIEBO W GĘBIE!Składniki:1 kostka
sera twarogowego3 - 4 łyżki
oleju lnianegoszczypiorekogórekSposób
Szczypiorek drobno kroimy,
ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach (ilość zależy od własnych upodobań). Razem z pozostałymi składnikami wrzucamy do miski i miksujemy 5 minut.Spożywamy z ulubionym
pieczywem.



Piosenka z filmu pt "Pieczone Gołąbki" reż. Tadeusza Chmielewskiego "W pracy bądź jak
szczypiorek na wiosnę"