Wykonanie
Bardzo proste do zrobienia, może nie jest najtańsze - ale w porównaniu z ceną "sklepową" to i tak wychodzi duużo taniej. Na "sklepowe
migdałowe" jakoś nigdy się nie zdecydowałam..O zaletach
mlek roślinnych i o szkodliwości
mleka krowiego nie
będę się rozpisywać, można o tym poczytać w
sieci, a ja nie jestem specjalistką.
Mogę tylko powtarzać to co zauważyłam u siebie: po odstawieniu
nabiału czuję się lepiej i zniknęło wiele dokuczliwych dolegliwości ze strony układu pokarmowego, które towarzyszyły mi od dzieciństwa.1 szklanka
migdałów całych4 szklanki
wodywoda do moczenia
migdałówMigdały płuczę i zalewam
wodą, moczę kilka godzin, a najlepiej całą noc.
Potem znowu płuczę. Zalewam czterema szklankami przegotowanej
wody. Blenderuję aż będzie miazga. Odcedzam przez tetrę. Wlewam do butelki i używam do owsianki :)


Litr
mleka wystarczy na kilka śniadań, a resztki
migdałów będą bazą do bezcukrowych
ciasteczek :)