Wykonanie
Twarożek z
migdałów, moja pierwsza próba. Inspiracja i proporcje z bloga Jadłonomia - z inną wariacją składników. Niestety nie miałam akurat
mleka roślinnego, więc dodałam ciepłą
wodę. Myślę, że z
mlekiem będzie bardziej kremowy i puszysty.1/2 szklanki
migdałów1 łyżka
cytryny4-5 łyżek
wodygarść listków
miętyMigdały zalewamy wrzątkiem. Gdy ostygnie obieramy ze skórki. Do blendera wrzucamy
migdały i porwane listki
mięty. Blenderujemy stopniowo dolewając
sok z cytryny i
wodę.I gotowe. Nawet z czyszczeniem
migdałów nie zajmie więcej niż 20 minut. Warto!
Zdjęcia niestety z telefonu, bo mój aparat odmówił chwilowo współpracy.Jeszcze raz zapraszam do udziału w mojej akcji "Wegańskie pasty kanapkowe" na Vegespocie: