ßßß Cookit - przepis na Biały krem szparagowy

Biały krem szparagowy

Wykonanie

Składniki:
500 g białych szparagów
3 średniej wielkości ziemniaki
1 l bulionu warzywnego
świeży tymianek
sól
biały pieprz
Wykonanie:
Szparagi myć, obierać ze skórki, odciąć zdrętwiałą część i główki. Bulion zagotować, dorzucić środkowe części szparagów. Ziemniaki obierać i pokroić w niewielką kostkę i także wrzucić do bulionu. Gotować do miękkości około 10-15 minut ( w zależności od grubości szparagów). Zmiksować na gładki krem. Do kremu wrzucić główki szparagów, doprawić przyprawami, gotować 3-4 minuty. Podawać z świeżym tymiankiem.
Smacznego!
[źródło: www.taste-it-2502.blogspot.com]
Źródło:http://pieknulka.blogspot.com/2014/07/biay-krem-szparagowy.html