ßßß
Puncor i ja przeszliśmy na dietę. On postanowił przytyć, ja zgubić trochę kilogramów, dlatego też na blogu coraz więcej zdrowych i wysokobiałkowych posiłków (dobrych zarówno na przytycie jak i na zrzucenie wagi). Dziś jeden z nich mianowicie pasta z tuńczyka z dodatkiem jajek. Cała porcja to ok. 100 gr białka.Składniki:2 puszki tuńczyka w sosie własnym (180 gram w zalewie)6 jaj1 średnia cebula (może być także szczypiorek)4 - 5 łyżek majonezupieprzPrzygotowanie:1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy.2. Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski.3. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę(szczypiorek) i jajka posiekane w kostkę.4. Dodajemy majonez i pieprz do smaku.5. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut.RADA: Wersja dietetyczna (na zrzucenie wagi) jest bez majonezu. Można ewentualnie dodać łyżkę jogurtu naturalnego.Smacznego!!!PDF