ßßß
Wiele potraw mięsnych, rybnych lub nawet serów podaje się w panierce. Większość z nas używa do tego mąki i/lub bułki tartej. My w naszej kuchni używamy do tego płatków kukurydzianych z dodatkiem przypraw. Oto przepis wyjawiający sekret panierki idealnej.Składniki:250 gr płatkow kukurydzianychłyżeczka mielonego imbirułyżeczka białego pieprzułyżeczka soliłyżeczka słodkiej paprykiPrzygotowanie:1. Płatki mielimy w maszynce do mięsa na sitku o grubych oczkach. Następnie przesiewamy panierkę do dwóch pojemników, aby oddzielić drobniejszą od grubszej.2. Do każdego z pojemników dodajemy po połowie przypraw.3. Panierujemy potrawy obtaczając je najpierw w drobnej panierce, następnie w jajku a na koniec w grubej panierce.PORADA: Mieszanki przypraw możemy dowolnie modyfikować w zależności od potrawy do której panierka ma być użyta.Smacznego!!!PDF