Wykonanie
Dzięki uprzejmości portalu Uroda i Zdrowie otrzymaliśmy do testów Ekspresowy barszcz czerwony
marki Knorr. Idealne danie do wypróbowania tuż przed Świętami.
Zawartość opakowania producent przeznaczył na 5 porcji po 180 ml, czyli chcąc przygotować wszystko na raz potrzebujemy 900 ml
wody. Osobiście uważamy, że są to 3-4 obiadowe porcje.Samo przygotowanie barszczu jest dziecinnie proste. Wystarczy zagotować potrzebną ilość
wody, wsypać barszcz i zamieszać.Barszcz czerwony Knorr'a wygląda apetycznie, jest czerwony, ale bardziej buraczany, niż w kolorze
pomidora, z pływającymi oczkami tłuszczu i kawałkami przypraw. Przypomina ten domowy. Smak jest dobry, choć nie da się go porównać do domowego barszczu, bo każdy ma swój ulubiony maminy lub babciny i nic go nie przebije ;) Dla mnie był dobrze przyprawiony, Mąż musiał go do
pieprzyć, więc kwestia indywidualnego gustu.Zajadaliśmy go z gnocchi, na które przepis pojawi się w kolejnym
poście.
Ogólnie oceniamy go na dobry, za szybkość przygotowania należy się plus, jeśli nie macie czasu na przygotowywanie barszczu od podstaw, to możecie sięgnąć po ten od Knorr'a :)