Wykonanie
Ja wiem, że miał być wywiad, który rozwali system :), ale niespodziewanie jak grom z jasnego nieba spadła na mnie nominacja do nagrody Liebster Award. Nominowany zostałem przez Red Shrew z bloga Run Vegan . Z tej, a właściwie z okazji tego, że kolega miał wczoraj urodziny zrobiłem szybki tort, na którym
potem zmieniłem napis na inny :)Sama idea nagrody przedstawia się następująco:"Nominacja do Liebster Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za dobrze wykonaną robotę. Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów, więc
daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nagrody należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cie nominował"I tak. Oto moje odpowiedzi:1. Kto jest Twoją inspiracją/mentorem/wzorem w życiu?Mentorów się wystrzegam, ale inspiruje mnie Ed O’Neill. Znany szerszej publiczności jako Al. Bundy z serialu „Świat wg Bundych” Gość zaczął trenować BJJ w wieku 45 lat i dorobił się czarnego pasa. Pokazał tym samym wszystkim, że nigdy nie jest za późno i nie ma wymówek :)2. Jak widzisz swoje życie za 10 lat?Jak patrzę na wiadomości i statystyki to nie widzę go w ogóle :)3. Ulubiony zespół?Hmm, ale muzyczny czy
sportowy ? :)4. Co chciałbyś spróbować w życiu,czego jeszcze nigdy wcześniej nie robiłeś?Niebieskiej tequili5. Masz rodzeństwo? Jeżeli tak to brata/siostrę i ile ma lat?Trzy, przyrodnie siostry. Jedna mniej ode mnie, jedna tyle co ja, a ostatnia starsza.6. Co sprawiło, że założyłeś bloga?Stwierdziłem, że przyczynię się do budowania wielkiej darmowej bazy przepisów jaką jest Internet przy okazji walcząc z dyskryminacją płciową, której przejawem są Twoje pytania w rodzaju tylko jednym :) Do tego jeszcze spełniam można być przyczyną rozładowania ludzkich frustracji :)7. Ulubiona potrawa?'Wiele tego, ale kuchnia tajska rządzi.8. Jak wygląda Twój dzień?Wstaję rano, zawsze za wcześnie. Kąpiel, śniadanie i praca. Po pracy obiad i czasem trening. Na noc film i spać.
Potem znowu wstaję rano, żeby zapracować na jedzenie, dzięki któremu mam siłę znów wstać i pracować :)9. Najbardziej szalona rzecz,jaką zrobiłeś w życiu?Ja odnoszę wrażenie, że całe moje życie to film przygodowy :), ale najbardziej to chyba to, że zaufałem hasłu – korzystaj z edukacji to osiągniesz sukces i zmarnowałem czas na naukę rzeczy nieużytecznych :) Tylko szaleńca stać na coś takiego.10. Jakie masz zainteresowania,pasje i uzdolnienia?Gotuje, interesuję się filmem i trenuje
sporty walki. Nie jestem jakoś specjalnie uzdolniony po prostu robię to lepiej niż przeciętnie.11. Czy upiekłeś kiedykolwiek ciasto i podaj jakie? :)http://weganskiewesele.blogspot.com/search/label/ciastoTeraz moje pytania:1 Dlaczego blog kulinarny?2. Skąd czerpiesz inspiracje?3. Ulubione dodatki kulinarne?4. Masz jakiś ciekawy patent kulinarny?5. Jak nauczyłeś/aś się gotować?6. Co robisz poza gotowaniem?7. Gdzie chciał(a)byś pojechać?8. Ulubiony film?9. Smażone czy gotowane?10. Masz jakieś ulubione danie fast foodowe?11. Z którego z narzędzi kuchennych jesteś najbardziej zadowolony(a)?I moje nominacje:http://wegankabiega.plhttp://pelnalodowka.blogspot. comhttp://veganisminprogress. blogspot.com/http://jegokuchnia.blogspot.comhttp://wegetarianskieigraszki.blogspot.com/http://wegepychotki.blogspot.com/http://smoczakuchnia.blogspot.com/http://chybotliwymebel.blogspot.com/http://soniatlili.blogspot.com/http://veganisthenewfit.blogspot.com/http://polykajzsurri.blogspot.com/Pewnie poinformuję ich o tym wieczorem :)
pieczywo zbożowe pełnoziarniste w formie kółek2 budynie2
margarynykwaśny
dżemmleko roślinne w proszkumączka
chleba świętojańskiego

Od dołu:KółkoWarstwa
margaryny zmiksowanej z słuszną porcją karobu.KółkoWarstwa budyniu zmiksowanego z
margaryną. Z tym że
budyń jest dwa
razy gęstszy. Tzn. na 0,5 litra
mleka dajemy dwa opakowania, a nie jedno. Możemy dosypać do zmiksowanego kremu trochę
mleka w proszku.KółkoWarstwa kwaśnego
dżemu.KółkoWarstwa
margaryny zmiksowanej z słuszną porcją karobu.KółkoWarstwa budyniu zmiksowanego z
margaryną. Z tym że
budyń jest dwa
razy gęstszy. Tzn. na 0,5 litra
mleka dajemy dwa opakowania, a nie jedno. Możemy dosypać do zmiksowanego kremu trochę
mleka w proszku. Ale tym razem cały tort obsmarowujemy.