Wykonanie
Danie szybkie i łatwe, nawet jeśli z pozoru wygląda inaczej. Samo przygotowanie to jakieś 20 min. Spód robiłem na czuja. Tzn jak było za rzadki to dodawałem
mąki choć to nie ona miała być bazą tylko
płatki owsiane. Wypełnienie włoskie tj.
cukinia i polenta, a w zasadzie masa polentowa. Jakbym dobrze poszukał to też bym znalazł jakieś święto :)Składniki:
płatki owsiane błyskawiczne
margarynamąkacukiniaziołakaszka kukurydziana
mleko roślinne
Margarynę rozpuszczamy i dodajemy tyle
płatków, żeby nam powstała w miarę gęsta masa. Ewentualnie możemy trochę zagęścić
mąką. Wykładamy nią formę i wsypujemy pokrojone w kostkę
cukinie.Przygotowujemy wypełnienie. Do
mleka wsypujemy
kaszę, aż powstanie nam dość gęsty płyn, dodajemy
ziół i zalewamy tym tartę. Pieczemy w piekarniku 180/45.