Wykonanie
Makaron zazwyczaj podaje się na ciepło, ale tym razem posłuży jako dozownik do
kawioru, który może się posypać. Tak też może ale mniej. Odnośnie samego znaczenia słowa
kawior było napisane już wcześniej także nie
będę po raz kolejny przytaczał zasadności nazywania nadzienia tu prezentowanego
kawiorem. Użyłem kilku czarnych składników lub tych, które czarne się robią (
pieczarki). Przy wyborze składników należy pamiętać, aby masa była wystarczająco mokra. Inaczej obudowa nam nie zmięknie.Składniki:
makaron canelloniczarna
soczewicadojrzałe
oliwkipieczarki
Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu, a
pieczarki i
oliwki drobno kroimy i podsmażamy razem. Na koniec dodajemy ugotowaną
soczewicę i dusimy chwilę. Tak przygotowane nadzienie wkładamy do surowych rurek
makaronu. Umieszczamy je w żaroodpornym naczyniu i możemy trochę podlać
wodą jakby było za mało wilgoci potrzebnej do zmięknięcia
makaronu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 150 stopni i sprawdzamy co jakiś czas czy już są miękkie.