Wykonanie
Tak jest nazywana tam skąd pochodzę. W niektórych częściach
kraju, a dzięki marketingowi chyba bardziej popularna nazwa, otrzymała miano kremówki lub spotkałem się również, dzięki temu samemu marketingowi, ze stwierdzeniem święte
ciastko. Będzie to ostatni element prezentowanego klasycznego menu, ale nie martwcie się. Z uwagi na to, że udało mi się ujść z życiem po pewnym zdarzeniu, nie
mogę odpuścić i wkrótce kolejne jeszcze bardziej wyszukane zestawy :)Składniki:- 3 szklanki
waniliowego mleka sojowego- 4 łyżki
oleju- szklanka
mąki- paczka półsłodkich
herbatników-
cukier puder
Wykonanie:
Herbatniki układamy na dnie blaszki. 2 szklanki
mleka sojowego gotujemy i dodajemy do nich
olej. Mieszamy
mąkę z zimnym
mlekiem i wlewamy do gotującego się
mleka energicznie mieszając. Masę wylewamy na
herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą
ciastek. Dekorujemy posypką z
cukru pudru.Organizator: AnikoOrganizator:
KasiaJ