ßßß
 
            
         2 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli1 szklanka maślanki2 jajka100 ml olejuok. 200g rabarbaruRabarbar umyć, obrać z wierzchniej "skórki" i pokroić na drobną kostkę.
2 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli1 szklanka maślanki2 jajka100 ml olejuok. 200g rabarbaruRabarbar umyć, obrać z wierzchniej "skórki" i pokroić na drobną kostkę. Składniki suche wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej, a następnie wszystkie razem połączyć i dobrze wymieszać łyżką. Dodać rabarbar i wymieszać ponownie.
Składniki suche wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej, a następnie wszystkie razem połączyć i dobrze wymieszać łyżką. Dodać rabarbar i wymieszać ponownie. Ciasto przełożyć do papilotek lub silikonowych, zwilżonych olejem foremek i piec przez 20 minut w temp. 180'C.
Ciasto przełożyć do papilotek lub silikonowych, zwilżonych olejem foremek i piec przez 20 minut w temp. 180'C.
