Wykonanie
Bardzo dobre, miękkie, wilgotne i puszyste muffinki.
Rabarbar dodaje im lekko kwaśnego posmaczku, a drobno pokrojony sprawia wrażenie żelek. 2
razy przygotowywałam je do szkoły
synkowi, 2
razy "wsiąkły" w ciągu kilku minut :) Przepis znaleziony TUTAJ, lecz ja nie zmiękczałam
rabarbaru przed dodaniem go do ciasta.
2 szklanki
mąki pszennej2/3 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli1 szklanka
maślanki2
jajka100 ml
olejuok. 200g
rabarbaruRabarbar umyć, obrać z wierzchniej "skórki" i pokroić na drobną kostkę.
Składniki suche wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej, a następnie wszystkie razem połączyć i dobrze wymieszać łyżką. Dodać
rabarbar i wymieszać ponownie.
Ciasto przełożyć do papilotek lub silikonowych, zwilżonych
olejem foremek i piec przez 20 minut w temp. 180'C.