Przepis znalazłam kiedyś buszując po Pintereście . Można powiedzieć, że było to pierwsze danie mięsne, które zjadłam w całości i ze smakiem po prawie 8 letniej przerwie w jedzeniu mięsa. Jest chrupiący, serowy i pyszny. Rewelacje na talerzu :)Chrupiący indyk zapiekany z serem cheddarprzepis pochodzi z bloga Jamie cooks it uppierś z indyka (może być też podwójna pierś z kury)paczka słonych krakersów (może być też bułka tarta wymieszana z solą)1/4 łyżeczki soli1/8 łyżeczki pieprzu1/2 szklanki mleka2 szklanki startego seracheddar1 łyżeczka suszonej pietruszkiMięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Krakersy zblendować.Przygotować 3 miski - wsypać starty ser, krakersy, mleko. Do krakersów dosypać soli i pieprzu.Maczać mięso najpierw w mleku, serze i na końcu w krakersach.Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia i posypać pietruszką.Piec w 200 stopniach przez ok 35 min.Ja podałam z pieczonymi ziemniaczkami - przepis tu, oraz posypane świeżą natką pietruszki.Smacznego! :)