Wykonanie
            
Przepis na 
kasztanowe ciasto naleśnikowe zaczerpnęłam z książki "Smaki Toskanii" Aleksandry Seghi. To moja pierwsza potrawa z 
mąką kasztanową i muszę przyznać, że jestem zachwycona nowym smakiem - lekko słodkawy, wprost idealny do naleśników. Następnym razem skuszę się na ciasto 
kasztanowe...Składniki (dla dwóch osób):250g 
mąki kasztanowej
woda (u mnie ok. 500ml)szczypta 
soliłyżka 
oliwyZ 
mąki, 
soli i 
wody wyrabiamy niezbyt gęste ciasto. Na patelni lekko polanej 
oliwą smażymy naleśniki.W oryginalnym przepisie do posmarowania naleśników użyto 
ricotty. U mnie był do 
chudy twarożek zmiksowany z ekstraktem z 
wanilii i dosłodzony 
syropem z agawy (wersja dla 
męża - widoczna na zdjęciu). Ja nie 
mogę jeść 
nabiału, więc moje naleśniki przełożyłam 
musem jabłkowo-
śliwkowym. Pycha!