Wykonanie
jednak Ja tego roku zrobiłam je po raz pierwszy.I na pewno nie ostatni:)Aromatyczne i jedyne w swoim rodzaju.Kruche i doskonałe do zjedzenia już drugiego dnia.Przygotowanie jest banalnie proste, a zdobienienadaje wyjątkow świątecznego charakteru:)

Skład:- 200 g zimnego masła/margaryny- 90 g
cukru pudru- 230 g
maki pszennej- 2 lub 3 łyżki
cynamonu- szczypta
soli- 40 g
mąki ziemniaczanej- tabliczka
czekolady mlecznej- posypka- 2 łyżki
mlekaCiasto zagnieść i włozyć do lodówki na 15 minut.Rozwałkowac na grubość ok 4 mm i wykrawać dowolne kształy.Układac na blaszcze wyłozonej papierem do pieczenia.Piec w temp 180 stopni ok 10 minut [ az sie zarumienią ]
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej wraz z
mlekiem.Zdobic pędzelkiem lub zanurzając w
czekoladzie.Na koniec posypać
maczkiem