Wykonanie
Łazanki przepisu mojej mamy.Jedyne robione w moim domu rodzinnym.Dla taty w wersji z
mięsem ;]Dziś odtwarzam to danie.Kuchnia pachnie smażoną
cebulką i gotowaną
kapustąNo moi
drodzy nic tylko gotować i próbować:)
Skład:- główka białej
słodkiej kapusty- 2 duże
cebule- margaryna/masło-
makaron do łazanek-
sól-
pieprzKapustę siekamy i gotujemy do miękkości.W osobnym garnku gotujemy
makaron.
Cebulę siekamy drobno w kostkę i smażymy na wolnym ogniu mieszając często.Wystarczy chwila nieuwagi aby
cebulka się spaliła.
Makaron przekładamy do dużego garnka,dodajemy do niego ugotowaną
kapustę i usmażoną
cebulkę.Wszystko mieszamy i doprawiamy dużą ilością
pieprzu.Solimy do smaku.Czas Przygotowania dania to ok 30 minutUwaga: Jeśli nie macie
makaronu do łazanek możecieużyć tego, który akurat jest pod ręką np świderki.