ßßß Cookit - przepis na Ślimaki w Wersji Słonej Czyli Moje Pizzeryjki

Ślimaki w Wersji Słonej Czyli Moje Pizzeryjki

nazwa

Wykonanie

Czy z tych samych składników można zrobić inne danie?
No pewnie,że tak:)
Niedawno podzieliłam się z Wami przepisem na Calzone.
I właśnie korzystając z tych samych składników zrobiłam drożdżowe bułeczki.
Możemy skomponować własne dodatki.
Każda kombinacja po zapieczeniu będzie dobra.
Z jednej porcji ciasta wychodzi ok. 10 dużych sztuk.
Co najważniejsze danie ma zupełnie inny smak niż wspomniane Calzone.
Z podanych składników zrobić ciasto
Przepis tutaj ;
http://domoweobiady.blogspot.com/2014/08/calzone.html
Ciasto rozwałkować na grubość ok 5 mm,
posmarować ketchupem i ułożyć wędlinę, rozsypać paprykę,
kukurydzę, cebule oraz starty żółty ser.
Całość zwinąć w roladę,
pokroić nożem w plastry o grubości ok 2 cm.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
By ciasto ładnie zbrązowiało,
boki można posmarować białkiem z jajka,
ja tego nie robiłam.
Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza,
ok 30-40 minut.
Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.
Źródło:http://domoweobiady.blogspot.com/2014/08/slimaki-w-wersji-sonej-czyli-moje.html