Wykonanie
Czy z tych samych składników można zrobić inne danie?No pewnie,że tak:)Niedawno podzieliłam się z
Wami przepisem na Calzone.I właśnie korzystając z tych samych składników zrobiłam
drożdżowe bułeczki.Możemy skomponować własne dodatki.Każda kombinacja po zapieczeniu będzie dobra.Z jednej porcji ciasta wychodzi ok. 10 dużych sztuk.Co najważniejsze danie ma zupełnie inny smak niż wspomniane Calzone.
Z podanych składników zrobić ciastoPrzepis tutaj ;http://domoweobiady.blogspot.com/2014/08/calzone.htmlCiasto rozwałkować na grubość ok 5 mm,posmarować
ketchupem i ułożyć
wędlinę, rozsypać
paprykę,
kukurydzę,
cebule oraz starty
żółty ser.Całość zwinąć w roladę,pokroić nożem w plastry o grubości ok 2 cm.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.By ciasto ładnie zbrązowiało,boki można posmarować
białkiem z
jajka,ja tego nie robiłam.Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza,ok 30-40 minut.Podawać z
ketchupem lub
sosem czosnkowym.