ßßß
składnikikg. np. pałek z kurczakamarynata pomidorowo -ziołowaprzygotowaniePrzygotowujemy marynatę, przepis na nią klikCzęści kurczaka płuczemy w zimnej wodzie, oczyszczamy z ewentualnych piór ;)Następnie nacinami z każdej strony aż do kości i wceramy marynatę bardzo dokładnie w każdą przestrzeń mięsną.Smak musi dotrzeć wszędzie!Nasze mięso odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.Po tym czasie możemy już grillować tak około 35-45 minut. To bardzo ważne, aby był całkowicie upieczony! Nie może być krwisty. Jeśli tak się zdarzy, radzę pogrillować jeszcze chwilę. Uważajcie też, żeby go nie przypalić.A jak przygotowac w domu?Wkładamy do rękawa, zawiązujemy, nakłuwamy folię w kilku miejscach, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 40 minut. Po tym czasie rozcinamy folię, odkrywamy kurczaka i pieczemy jeszcze 15-20 minut.Pychota!Bona Apetita!