ßßß
skłądniki1 1/2 kg schabu4-5 łyżek pesto alla sicilianaser typu feta - 5-6 łyżeczekostra papryka w proszkuprzygotowanieSchab oczywiście płuczemy, osuszamy, teraz należy go rozciąć w poprzek włukien na taki długi pasek.Przykrywamy folia spozywczą i rozbijamy nasze mięso tak aby mieć kwadrat, jeśli nie , możemy rozciąć schab i złożyć z niego kwadrat około 40 cm na 40 cm.Mięso smarujemy pesto, doprawiamy papryką, przy krawędzi którą zaczynamy zawijać nakładamy ser feta i zaczynamy dość ściśle zwijać. A teraz zabawa ze sznurkiem. Tak, należy naszą roladę dobrze, ściśle związać, instrukcję kiedyś Wam pokażę, możecie teraz poszukać w internecie.Roladę kładziemy na rozgrzaną patelnię i obsmażamy z każdej strony na rumiany kolor.Dobrze, żeby to była patelnia z możliwością pieczenia w piekarniku. Kiedy już zrumienimy pieczeń, podlewamy mięso wodą tak do połowy głębokości patelni, przykrywamy naczynie folią alumieniową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około godzinę, następnie zdejmujemy folię i pieczemy w 150 stopniach 20 minut.Roladę podajemy po ostygnięciu i wychłodzeniu w lodówce.Świetnie smakuje do sałatek a także w formie wędliny.Bona Apetita!