Wykonanie
Bona Apetita bardzo lubi takie kombinacje i bardzo lubi kombinować z resztek.
Żurawiny nie miała, miała za to mrożone
borówki amerykańskie,
oscypka - a właściwie pseudo
oscypka, (ponieważ o tej
porze jeszcze prawdziwych brak) .
Ser już leżał w lodówce kilka dni... więc postanowiłam go zgrillować, co robię dość często, zmieniam tylko formę podania, ta jest moją ulubioną :DSami popatrzcie!

składniki1 średni
ser oscypek albo pseudo
oscypek- zależy od sezonu lub kilka mniejszych
roszponkaszklanka mrożonych, albo świeżych
borówek - zależy od sezonu2 - 3 plastry
wędzonego boczku2 łyżki
cukruświeżo zmielony
pieprzPrzygotowanie
Oscypka pokroić w plastry o grubości 2 cm.Położyć na suchą patelnię i grillować tak aby z wierzchu się przysmażył a w środku był lekko ciągnący.Można to sprawdzić naciskając palcem.W tym samy czasie na tę samą patelnię położyć
boczek pokrojony w cienkie paski i rumienić go.Na osobną patelnię wsypać
borówki, posłodzić i podgrzewać aż puszczą
soki.
Oscypka czy też scypka podajemy na
roszponce, pokrywamy go
borówkami i
sokiem, stroimy
boczkiem i oprószamy
pieprzem .
Bona Apetita!