ßßß
Na dwie porcje potrzeba potrzeba:ok 1/2 kilograma truskawek2 bananyok 1/4 szklanki mleka roślinnego (tak, żeby nie blendować bananów na sucho)200 gram makaronu (to jest pół małego opakowania)opcjonalnie płatki migdałowe do ozdobyPrzygotowanie:Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na kawałki.Banany po oskalpowaniu wrzucamy do blendera z odrobiną mleka roślinnego (u nas było sojowe niesłodzone).Makaron wrzucamy na wrzątek i gotujemy wg czasu podanego na opakowaniu.Ugotowany makaron mieszamy z tym co wyszło spod blendera oraz z truskawkami. Dekorujemy i podajemy do stołu. Danie sprawdza się zarówno na ciepło jak i na zimno.Smacznego :)

Przy okazji przypomnę Wam pomysł na truskawki publikowany w zeszłym roku Truskawkowa mana. Czyli kasza manna z truskawkami na gęstoNiech truskawki będą z Wami!!