Wykonanie
Nareszcie zaczął się sezon na tanie i dobre
truskawki. Pamiętam jak kilka lat temu na jednym ze znanych portali społecznościowych pojawił się profil ,,Jak pojawią się
truskawki to kupię kilo i wpie***lę nieumyte".
Myślę, że mam dla Was lepszy pomysł. Kuszące połączenie
truskawek,
banana i
makaronu.
Przedstawiam Wam Naszą wersję
makaronu z
truskawkami:

Na dwie porcje potrzeba potrzeba:
ok 1/2 kilograma
truskawek2
bananyok 1/4 szklanki
mleka roślinnego (tak, żeby nie blendować
bananów na sucho)
200 gram
makaronu (to jest pół małego opakowania)
opcjonalnie
płatki migdałowe do ozdoby
Przygotowanie:
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na kawałki.
Banany po oskalpowaniu wrzucamy do blendera z odrobiną
mleka roślinnego (u nas było
sojowe niesłodzone).
Makaron wrzucamy na wrzątek i gotujemy wg czasu podanego na opakowaniu.
Ugotowany
makaron mieszamy z tym co wyszło
spod blendera oraz z
truskawkami. Dekorujemy i podajemy do stołu. Danie sprawdza się zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego :)



Przy okazji przypomnę Wam pomysł na
truskawki publikowany w zeszłym roku Truskawkowa mana. Czyli
kasza manna z
truskawkami na gęsto
Niech
truskawki będą z
Wami!!