Wykonanie
            Lubicie słodkie śniadania ? Ja uwielbiam ! Omlet na słodko jest u mnie na 2 miejscu (zaraz po 
kaszy jaglanej). Szybko, prosto, smacznie, zdrowo. Gwarantuję Wam, że będzie delikatny, puszysty i 
biszkoptowy. Dodatki możecie dowolnie modyfikować: 
owoce, 
dżemy, 
masło orzechowe, 
jogurt naturalny - na co tylko Wam przyjdzie ochota.Rano muszę być bardzo zorganizowana - jestem mega śpiochem i każda minuta o poranku jest dla mnie na wagę złota. Podczas gdy robię makijaż ubijam 
białka. Kiedy ścielę łóżko, omlet jest już na patelni. Wszystko musi grać jak w zegarku :) A Wam jak mija przygotowanie do pracy / szkoły ? Jest szaleństwo, czy wszystko odbywa się pomału, zgodnie z harmonogramem ?

Przepis na 1 omlet (patelnia o średnicy 8 cm):-> 2 
białka-> 2 
żółtka-> 2 łyżki 
mąki pełnoziarnistej-> szczypta 
soliZasada jest prosta: na 1 
jajko - 1 łyżka 
mąki.Tak więc: oddzielamy 
białka od 
żółtek. Do 
białek dodajemy szczyptę 
soli i miksujemy na sztywną pianę. Dodajemy 
żółtka i ubijamy dalej. Do masy jajecznej dodajemy 
mąkę i delikatnie mieszamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)

