Wykonanie
Od dzisiaj
będę robiła najciekawsze według mnie przepisy z książki Olgi Smile pt. "Smak Imprezy". Zaczynam od niebanalnej zupy z
pora. Jest to najciekawsza propozycja jak dla mnie. Uwielbiam
pora i zupy z
pora też :) Próbuje więc takiej nietypowej, z
makaronem ryżowym i
musztardą francuską.Wyszło dość egzotycznie, zupa ma bardzo charakterystyczny smak. I w przeciwieństwie do pomidorówki może nie zasmakować każdemu.
duży
porśmietana 200ml (30%)
musztarda (francuska 2/3 opakowania)
kostka rosołowa warzywna100g
makaronu ryżowegoPor kroimy w talarki, przez chwile podduszamy, na łyżce
masła i odrobinie
wody. Następnie zalewamy wrzątkiem (około 2L), dodajemy
kostkę rosołową i gotujemy około 5-10 minut. Dodajemy
musztardę i
śmietanę. Na koniec
makaron ryżowy wkładamy do zupy i odstawiamy do ostygnięcia. Jeśli zupa tego potrzebuje to doprawiamy
solą i
pieprzem.