Wykonanie
Poranki zawsze są trudne. I bolesne.:) Człowiek ma wrażenie , że rozpada się i tylko dobre śniadanie może temu zapobiec. Jednak musi być ono sycące , smaczne i delikatne. Taka cechy posiada
manna. Czyż nie było tak , że od początku to danie karmiło setki ludzi? I nikt się nie uskarżał .:) Ja nie zamierzam. Uwielbiam
kaszkę , chociaż jako dziecko nienawidziłam jej. Ogólnie nie przepadałam za
mlekiem , a ważyłam tyle co jesienny liść.;)

Składniki :2 szklanki
mleka8 łyżek
manny2
banany ( pół
banana zostawiamy do dekoracji)łyżeczka
cynamonumiód ( opcjonalnie)
konfitura pomarańczowo - dyniowa ( ja użyłam takiej do 'posłodzenia ' )Przygotowanie:
Mleko zagotowujemy z
miodem. Do wrzącego wlewamy rozrobioną
mannę z
wodą. W ten sposób nie powstaną grudki. Mieszamy energicznie. Doprawiamy
cynamonem. w
między czasie miksujemy
banany ( możemy je pognieść po prostu widelcem). Łączymy je z
kaszą , dość dokładnie. Tak przygotowaną przelewamy do miseczek , dekorujemy
konfiturą oraz resztą
banana. I bomba kaloryczna gotowa. ;DSmacznego Głodownicy!