Wykonanie
Te roladki sprawdzają się na każdym przyjęciu. Poleciłam je niejednej osobie i znikają w mig. Kiedyś miałam taką sytuacje, że zrobiłam je na swoje imieniny i nie zdążyłam usiąść do stołu i już nic nie było na talerzu :-) Bardzo prosta, a zarazem smaczna przekąska :-) Podam 3 wersje jakie można zrobić tych roladekskładniki:- opakowanie
wędzonego łososia w plasterkach-
śmietankowy serek do smarowania- wasabi- świeży
ogórek-
sałata strzępiasta-
ogórki konserwowe ja dałam firmy Ole-
oliwki zielone firmy Ole

sposób wykonania:Pierwsza wersja:
Ogórka myjemy i przekrawamy na połowę, nie obieramy. Wycinamy miąższ, następnie kroimy w słupki. Każdy plaster
łososia delikatnie oddzielamy od siebie, tak żeby się nie porozrywały. Smarujemy
serkiem i odrobiną wasabi. Odrobiną, dlatego, że wasabi jest bardzo ostre. Na posmarowane plastry
łososia nakładamy, mały listek
sałaty i po 2 cienkie słupki
ogórka świeżego, następnie zawijamy w roladkę. Druga wersja: Na posmarowane
serkiem i wasabi plastry
łososia nakładamy
sałatę i pokrojone w paski
ogórki konserwowe, zawijamy w roladki. Trzecia wersja: Wszystko robimy dokładnie jak w jak wyżej, tylko zamiast
ogórka konserwowego dajemy po dwie
oliwki. Podajemy od razu. Smacznego :-)