Lubię czasem zjeść coś na ostro a Wy?? Ta zupa jest bardzo sycąca i smaczna.Ważne jest też to,że jest tania i bardzo szybko się ją przygotowuję,więc jak bardzo doskwiera wam głód polecam właśnie tą zupę ;-)składniki:mieszanka chińskich warzyw1/2 puszki pędów bambusaszczypiorek2l bulionu drobiowegomała papryczka chilisos sojowy jasnypieprzmakaron ryżowy wstążkisposób wykonania:Do gorącego bulionu wsypujemy mieszankę chińską i połowę puszki pędów bambusa i pokrojona w kosteczkę papryczkę chili.Jeżeli chcecie,żeby była bardziej ostra dodajemy ją z nasionkami.Gotujemy pod przykryciem,aż warzywa będą miękkie.Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem,następnie dodajemy makaron i gotujemy jeszcze 3 minuty.Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.Podajemy na gorąco.Smacznego