Wykonanie
Pyszny torcik codzienny.. nie za słodki, świetny na śniadanie, podwieczorek i kolację. Łatwy do wykonania i niedrogi. Zachwycone będą nie tylko maluchy:)Przepis na naleśniki znajdziecie tutajskładniki na masę budyniową
bananową:0,5l
nektaru bananowego3 łyżki
mąki ziemniaczanej1
żółtko0,5 kostki
masładodatkowo:2
bananyulubiony
dżem100 ml
śmietanki kremówkipomarańczaNa początek smażymy naleśniki. Z podanej ilości składników wyjdzie nam ok. 9-10 sztuk.Odlewamy 0,5 szklanki
nektaru, dodajemy do niego
mąkę ziemniaczaną i
żółtko i dokładnie mieszamy. Resztę
nektaru zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień, na gotujący się
nektar wlewamy przygotowaną mieszankę i energicznie mieszamy aż do zgęstnienia.
Budyń odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Masło rozcieramy mikserem na puszystą masę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masa gotowa.W tortownicy układamy naleśnik, smarujemy
dżemem, naleśnik, masa budyniowa,
banany pokrojone w plastry, naleśnik,
dżem, naleśnik, masa budyniowa,
banany itd. aż do wyczerpania składników.Na koniec ubijamy
śmietankę kremówkę, smarujemy wierzch i ozdabiamy plastrami
pomarańczy.
Smacznego:)