ßßß Cookit - przepis na Chleb w jajku, czyli smaki dzieciństwa

Chleb w jajku, czyli smaki dzieciństwa

nazwa

Wykonanie

Bo kto nie jadł nigdy chleba smażonego w jajku? To smak dzieciństwa, w tamtych czasach zbawienny, świetny sposób na wykorzystanie kilkudniowego pieczywa. Zajadaliśmy się nimi z bratem, on zawsze zjadał dwa razy tyle co ja:)) Teraz jak odwiedzam Rodziców bardzo często dostaję je na śniadanie i nigdy mi się nie znudzą:)
składniki u mnie:
bagietka upieczona kilka dni temu, lekko czerstwa
2 jajka
sól, pieprz
kilka plasterków sera żółtego
Bagietkę pokroiłam w centymetrowe kromeczki, jajka roztrzepałam widelcem, przyprawiłam solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałam olej (dosyć dużo, grzanki muszą być zanużone prawie do połowy).
Kromeczki obtaczamy w jajku i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy ok. 30s. z każdej strony. Po obróceniu na wierzch kładziemy plasterek sera.
Śniadanie gotowe:)
Źródło:http://etat-mama.blogspot.com/2013/08/chleb-w-jajku-czyli-smaki-dziecinstwa.html