Wykonanie
Bo kto nie jadł nigdy
chleba smażonego w jajku? To smak dzieciństwa, w tamtych czasach zbawienny, świetny sposób na wykorzystanie kilkudniowego
pieczywa. Zajadaliśmy się nimi z bratem, on zawsze zjadał dwa
razy tyle co ja:)) Teraz jak odwiedzam Rodziców bardzo często dostaję je na śniadanie i nigdy mi się nie znudzą:)
składniki u mnie:
bagietka upieczona kilka dni temu, lekko czerstwa2
jajkasól,
pieprzkilka plasterków
sera żółtegoBagietkę pokroiłam w centymetrowe kromeczki,
jajka roztrzepałam widelcem, przyprawiłam
solą i
pieprzem. Na patelni rozgrzałam
olej (dosyć dużo, grzanki muszą być zanużone prawie do połowy).Kromeczki obtaczamy w
jajku i kładziemy na rozgrzany
olej. Smażymy ok. 30s. z każdej strony. Po obróceniu na wierzch kładziemy plasterek
sera.Śniadanie gotowe:)