Wykonanie
Dzisiaj był trochę cieplejszy dzień niż ostatnio i miejmy nadzieję temperatura zacznie wreszcie szybować w górę bo basen leży suchy i czeka na Synusia. 15 st. w środku lata to przesada:( A my dojechaliśmy na naszą village i zamierzamy poleniuchować. W lodówce znalazłam mnóstwo
jagód więc jutro na pewno do czegoś je wykorzystam. Nie
mogę się doczekać:)A na początek pobytu przepyszna w swej prostocie.. lemoniada z
miętą i kostkami
lodu z zatopionymi
ziołami...
składniki:1 l
wody mineralnej1 łyżka
cukru1
cytrynalistki
miętykostki
lodu z
ziołami (
mięta,
melisa)
Z połowy
cytryny wyciskamy sok, drugą połowę kroimi na plasterki. Łączymy składniki w dzbanku. Dodajemy kostki
lodu i
miętę, która nada lemoniadzie subtelny, orzeźwiający zapach i smak.Smacznego!