Wykonanie
Przepis ten znalazłam na zszywce :)Składniki:Ciasto:125 g miękkiego
masła1/2 szklanki
cukru1 szklanka
mąkiW misce utrzeć
masło, dodać
cukier i
mąkę. Ucierać mikserem aż do powstania gładkiego ciasta (kruchego).
Ciastem wylepić dno keksówki wysmarowanej
masłem. Ciasto nakłuć widelcem.Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 30 minut. Do momentu aż nabierze złotego koloru.Ciasto ostudzić.Nadzienie:4 łyżki karmeluPolewa:ok. 200 g
mlecznej lub
gorzkiej czekolady2 łyżki
olejuKarmel wylać na ostudzone ciasto. Całość włożyć do zamrażalnika na ok.1 h. Wyjąć i pociąć na ok. 2 cm batoniki.
Czekoladę rozpuścić na parze. Dodać
olej. Zanurzać batoniki w
czekoladzie. Wyjąć i odstawić do zastygnięcia
czekolady.