Dzisiaj mam dla Was risotto. Drugi raz przygotowywałam to danie. Tym razem z dodatkami, które miały bardziej wyraźny smak niż bakłażan. Wybrałam pomidory i pieczarki oraz natkę pietruszki z mojego ogródka. W sumie jest to potrawa, która bardzo mi smakuje. Będę ją z pewnością przygotowywać w różnych wersjach.Składniki:2 pomidory1 szklanka ryżu arborio6 średnich pieczarek1 cebula2 łyżki masła1 l bulionuPomidory obieram ze skóry i kroję w kostkę. Pieczarki obieram i kroję w kostkę. Cebulkę drobno kroję. W garnku rozgrzewam masło i wrzucam cebulę, żeby się zeszkliła. Następnie dodaję pieczarki. Kiedy pieczarki się trochę podduszą dodaję ryż i czekam, aż wchłonie płyn. Później zalewam go jedną chochelką bulionu. Jeśli płyn zostanie wchłonięty, znów dolewam bulionu i tak, aż do momentu kiedy ryż stanie się miękki. Następnie dodaję pomidory i mieszam. Odstawiam z gazu i posypuję natką pietruszki.