ßßß
SKŁADNIKI:1 płat łososia1 ser pleśniowy camembertgarść rukoli1 opakowanie kluseczek gnocchi ( lub kluski własnej roboty)300 ml śmietanki 30%pół kieliszka białego półsłodkiego winałyżeczka masłaWYKONANIE:Kluseczki gnocchi gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i obsmażamy pokrojonego w paski łososia. Gotową rybę odkładamy na talerz, następnie na tą samą patelnię wlewamy śmietankę. Skórkę z sera pleśniowego odkrawamy, ponieważ się nie roztopi. Dodajemy ser do śmietanki, a następnie wino. Mieszamy wszystko do momentu, aż ser się roztopi, wino zredukuje, a cały sos zgęstnieje. Na koniec dodajemy rukolę i chwilę mieszamy. Podajemy kluseczki i łososia polane sosem.










Smacznego!