Wykonanie
Rybka na obiad? Dlaczego nie?!Dzisiaj mamy dla Was nieco bardziej wyszukany przepis na
łososia.W przygotowaniu bardzo prosty, więc co tu dużo mówić... bierzemy patelnię i działamy!

SKŁADNIKI:1 płat
łososia1
ser pleśniowy camembertgarść
rukoli1 opakowanie kluseczek gnocchi ( lub kluski własnej roboty)300 ml
śmietanki 30%pół kieliszka białego półsłodkiego
winałyżeczka
masłaWYKONANIE:Kluseczki gnocchi gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzanej patelni roztapiamy
masło i obsmażamy pokrojonego w paski
łososia. Gotową
rybę odkładamy na talerz, następnie na tą samą patelnię wlewamy
śmietankę. Skórkę z
sera pleśniowego odkrawamy, ponieważ się nie roztopi. Dodajemy
ser do
śmietanki, a następnie
wino. Mieszamy wszystko do momentu, aż
ser się roztopi,
wino zredukuje, a cały sos zgęstnieje. Na koniec dodajemy
rukolę i chwilę mieszamy. Podajemy kluseczki i
łososia polane sosem.












Smacznego!