Wykonanie
Na początku był chaos...
potem ktoś wymyślił patelnię.Dzięki niej i my przez chwilę mogłyśmy poczuć, że mamy piekarnik:)SKŁADNIKI:1
ciasto francuskiesól czosnkowaostra (lub łagodna)
paprykabazyliaoreganoWYKONANIE:
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i delikatnie wałkujemy, żeby zrobiło się cieńsze. Posypujemy jego całą powierzchnię
solą czosnkową i
ziołami. Jeszcze raz wałkujemy, żeby
zioła pozostały na cieście, a nie ma patelni:) Całość kroimy w dowolne kształty (my w kwadraty).Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej ciasto. Nie potrzebujemy tłuszczu,
ciasto francuskie samo w sobie jest dość tłuste. Pamiętajcie, żeby od razu przykry wszystko pokrywką, wtedy kwadraty lekko urosną.Smażymy 4-5 minut z każdej strony.
![](/Data/Images/tanitalerz.blogspot.com\2013_slash_07_slash_ciasto-francuskie-z-patelni/l/-624479142.JPG)
![](/Data/Images/tanitalerz.blogspot.com\2013_slash_07_slash_ciasto-francuskie-z-patelni/l/1937351853.JPG)
![](/Data/Images/tanitalerz.blogspot.com\2013_slash_07_slash_ciasto-francuskie-z-patelni/l/1041093143.JPG)
![](/Data/Images/tanitalerz.blogspot.com\2013_slash_07_slash_ciasto-francuskie-z-patelni/l/-1550941747.JPG)
![](/Data/Images/tanitalerz.blogspot.com\2013_slash_07_slash_ciasto-francuskie-z-patelni/l/514020727.JPG)
![](/Data/Images/tanitalerz.blogspot.com\2013_slash_07_slash_ciasto-francuskie-z-patelni/l/1071236932.JPG)
![](/Data/Images/tanitalerz.blogspot.com\2013_slash_07_slash_ciasto-francuskie-z-patelni/l/-1259300111.JPG)
![](/Data/Images/tanitalerz.blogspot.com\2013_slash_07_slash_ciasto-francuskie-z-patelni/l/1501340784.JPG)
Smacznego!