Wykonanie
Na początku był chaos...
potem ktoś wymyślił patelnię.Dzięki niej i my przez chwilę mogłyśmy poczuć, że mamy piekarnik:)SKŁADNIKI:1
ciasto francuskiesól czosnkowaostra (lub łagodna)
paprykabazyliaoreganoWYKONANIE:
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i delikatnie wałkujemy, żeby zrobiło się cieńsze. Posypujemy jego całą powierzchnię
solą czosnkową i
ziołami. Jeszcze raz wałkujemy, żeby
zioła pozostały na cieście, a nie ma patelni:) Całość kroimy w dowolne kształty (my w kwadraty).Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej ciasto. Nie potrzebujemy tłuszczu,
ciasto francuskie samo w sobie jest dość tłuste. Pamiętajcie, żeby od razu przykry wszystko pokrywką, wtedy kwadraty lekko urosną.Smażymy 4-5 minut z każdej strony.
Smacznego!