ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie z patelni

Ciasto francuskie z patelni

nazwa

Wykonanie

Na początku był chaos... potem ktoś wymyślił patelnię.
Dzięki niej i my przez chwilę mogłyśmy poczuć, że mamy piekarnik:)
SKŁADNIKI:
1 ciasto francuskie
sól czosnkowa
ostra (lub łagodna) papryka
bazylia
oregano
WYKONANIE:
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i delikatnie wałkujemy, żeby zrobiło się cieńsze. Posypujemy jego całą powierzchnię solą czosnkową i ziołami. Jeszcze raz wałkujemy, żeby zioła pozostały na cieście, a nie ma patelni:) Całość kroimy w dowolne kształty (my w kwadraty).
Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej ciasto. Nie potrzebujemy tłuszczu, ciasto francuskie samo w sobie jest dość tłuste. Pamiętajcie, żeby od razu przykry wszystko pokrywką, wtedy kwadraty lekko urosną.
Smażymy 4-5 minut z każdej strony.
Smacznego!
Źródło:http://tanitalerz.blogspot.com/2013/07/ciasto-francuskie-z-patelni.html