Z okazji Dnia Kobiet życzę wszystkim blogerkom uśmiechu, miłości i smakowitych pyszności :)U mnie dziś polenta owocowa na cieście francuskim.Składniki:- 1op. ciasta francuskiego- 1/2 dużego jabłka- 1/2 mango- 1 banan- 100g. serkatofu- 100g. kaszki kukurydzianej (ja użyłam Polentę Castello z Lidla)- syrop z agawyWykonanie:Ciasto francuskie wyłożyć na foremkę do tarty i podpiec ok 7 min. Jabłko, mango, banana umyć, obrać i pokroić w kostkę. Polentę przygotować według przepisu na opakowaniu. Na podpieczone ciasto francuskie wyłożyć 1/2 polenty, na to serektofu, owoce, całość "przykryć" drugą warstwą polenty. Zapiekać w piekarniku ok 30 min.Po wyłożeniu na talerz polać syropem z agawy.Smacznego!