Wykonanie
Po wyprawie do Kielc jeszcze zmęczona, ale zadowolona. Jedni wygrali, drudzy przegrali jak to zawsze bywa. Mała rada dla działu promocji miasta: zacznijcie promować Halę Legionów wśród swoich mieszkańców, bo nie wiedzą oni ani że tak się nazywa ani gdzie się znajduje. A może to my po prostu miałyśmy pecha i trafiałyśmy na niezorientowanych? Ciężko stwierdzić :) Nie zmienia to faktu, że byłyśmy oszołomione, gdyż nie często zdarza się, aby miasto miało w najwyższych ligach dwóch różnych dyscyplin halowych swoich przedstawicieli (Vive Targi Kielce, Effector Kielce), a kibice musieli błądzić w poszukiwaniach hali sportowej.Po tych wszystkich przeżyciach przyda się pozyskać trochę energii do pracy, dlatego na II śniadanie serwuję
sałatkę kokosowo-
makaronową. Połączenie niebanalne, a sposób podania... śmiało można pokusić się o zrobienie takiej na pierwszą imprezę po zakończeniu Wielkiego Postu, gościom na pewno się spodoba. Największy problem był z
kokosem, ale dwie silne pary kobiecych rąk dały radę!

Składniki na 2 porcje:- garść
makaronu muszelki
MALMA- 1
kiwi- 1
gruszka- 1
kokos- 2 łyżki
borówki amerykańskiej- 1 łyżeczka
syropy o smaku
wanilii- odrobina
cukru trzcinowego
Wykonanie:Zaczynamy od wylania z
kokosa mleczka, na którym gotujemy
makaron.
Kokos przepoławiamy i wycinamy
owoc, zostawiając białą cienką warstwę.
Kiwi,
gruszkę oraz wycięty z
kokosa owoc kroimy w kostkę. W misce mieszamy
owoce z ugotowanym
makaronem i polewamy
syropem oraz posypujemy
cukrem.
Sałatkę przekładamy do łusek
kokosa.

