Wykonanie
Niezastąpione kilka dni temu w moim domu okazały się
spody do kruchych babeczek, które upiekłam jakieś 2 tygodnie temu i schowałam do półki. Dzięki nim na
stole w mgnieniu oka pojawiły się
owocowe łakocie. Oczywiście takie
spody można kupić w sklepie, ale ja polecam poświecić niecałą godzinę i zrobić je samemu. Przepis znajdziecie TUTAJ. Naprawdę warto upiec ich więcej i
mieć w zapasie schowane w pudełeczku z napisem "użyć w nagłych wypadkach"!:)

Składniki:- 1
banan- 1
kiwi- 2 połówki
brzoskwini z puszki- 1 szklanka
borówek amerykańskich- 1/3 opakowania
serka mascarponeDodatkowo:- kilka
borówek do dekoracji- kilka listków
miętyWykonanie:I wersja:Mieszamy
borówki z
serkiem mascarpone, krem wkładamy do lodówki na 10 min, a następnie wypełniamy kruche
spody babeczek. Całość dekorujemy
owocami i
miętą.II wersja:
Owoce kroimy w kostkę i wrzucamy do
spodów babeczek.



